Finalistene i 2016

 Vinneren av Frivillighetsprisen 2016 var Kai Henning Stensrud fra Kolbukameratene IL.  

Her er video-portretter med ham og resten av de ti finalistene i Frivillighetsprisen 2016:

 

Vinner 2016:
Kai Henning Stensrud, 
Idrettslaget Kolbukameratene

Kai fra Kolbu har vært frivillig i Idrettslaget Kolbukameratene i over 30 år, og har både vært styremedlem, nestleder og er i dag styreleder. Kai har blant annet vært med på å koordinere restaurering av idrettsanlegget, å utvikle ny klatrevegg og en friluftsgruppe.


Lill Wenche Øyen, ingen organisasjon

Lill fra Vardø har nylig fullført sin fjerde sesong som frivillig søppelrydder. Hun har fjernet mer enn 20 tonn søppel og drevet med opplysningsarbeid om søppel i naturen.

 

Marit Aunan Nerland, Molde Janitsjar og Molde og Omegn Idrettsforening

Marit fra Molde har vært frivillig i korpset i Molde Janitsjar i over 50 år, og blant annet fungert som nestleder i styret og elles bidratt i en lang rekke av korpsets komiteer. Marit har også vært frivillig i Molde og Omegn Idrettsforening (MOI) sin langrennsgruppe.


Merry og Børge Knudsen,  Frelsesarmeen i Odda

Merry og Børge fra Odda har vært ledere for Frelsesarmeen i Odda siden 2001. De arrangerer aktiviteter for unge og eldre, driver pengeinnsamling og har bidratt til restaurering av Frelsesarmelokalet i Odda.


Nour Aburashid, Norsk folkehjelp Solidaritesungdom

Nour fra Sandefjord er styremedlem i Solidaritetsungdommen og leder Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Larvik. Hun har jobbet mye med integrering og har blant annet startet Facebook-siden Learn Norwegian for å lære bort norsk.

 

Per Olav Gundersen, Norske Redningshunder

Per Olav fra Askim er styremedlem i Norske Redningshunder i region Østfold. Han er operativ hundefører selv og trener med sin hund Trulte hver dag, og er på leteaksjon ca. annenhver uke.  Per Olav er distriktinstruktør og holder kurs og utdanner nye hundeførere.

 

Richard Kiwanuka,  Bring children from streets og Way forward

Richard fra Bergen har startet organisasjonene Bring Children From Streets og Way Forward. Gjennom Bring Children From Streets har Richard bygget barnehjem, barneskole, yrkesskole og helsesenter i slummen i Kampala i Uganda. Gjennom organisasjonen Way Forward har Richard engasjert seg i integrering av barn og unge med flerkulturell bakgrunn i Norge.


Ruth Bråthen, Landsforbundet mot Stoffmisbruk (LMS) Modum  

Ruth fra Modum har sittet i forskjellige styreverv i LMS Modum. Ruth har blant annet arrangert selvhjelpsgrupper for pårørende og et årlig fakkeltog som markerer dødsfall som følge av overdose. Hun har bistått de som sliter med rusavhengighet og deres pårørende med alt fra dagligvarehandel til besøk i fengsel.

 

Sumeet Singh Patpatia,  Turbandagen og Unge Sikher

Sumeet fra Oslo startet arrangementet Den Norske Turbandagen i 2010. På Turbandagen kan man bli kjent med indiske mattradisjoner, indisk musikk og prøve turban. Sumeet har hovedansvar for å planlegge og gjennomføre arrangementet og koordinerer over 200 frivillige.

 

Ziad Al-Taha, Mandal Røde kors og Norsk Folkehjelp i Mandal med fler

Ziad fra Mandal leder Norsk Folkehjelps lokallag i Mandal. De driver blant annet internasjonal kafe der asylsøkere lager mat, serverer og underholder med dans og sang. Ziad er også frivillig for Røde Kors, Refugees Welcome to Mandal og Natteravnene og arrangerer ukentlig aktivitetshus og sykkelverksted.